
با فرزندم نکاتی را درباره روشهای افزایش هوش عاطفی کودکان به والدین و مربیان مهد کودکها توصیه میکند.
۵- تحقیر نکنید:
به او اجازه دهید احساساتش را بیان کند. به جای نادیده گرفتن یا تحقیر کردن احساسات فرزندتان، به او اجازه دهید آنها را بیان کند؛ برای مثال، به او نگویید زخمی به این کوچکی که درد ندارد. با او، طوری رفتار کنید که بتواند احساساتش را برایتان بازگو کند.برای مثال: حتما خیلی درد گرفته، منم وقتی هم سن تو بودم میخوردم زمین پام زخم میشد درد میگرفت.
۶- احساسات کودک خود را با ارزش شمرده و آنها را تائید کنید:
هنگامی که کودک شما نمی تواند پازل را کامل کند و در نتیجه عصبانی میشود و کج خلقی میکند به جای اینکه به او بگویید: «دلیلی وجود ندارد که اینقدر ناراحت باشی» بهتر است تصدیق کنید که واکنش او کاملا طبیعی است. بگویید: «وقتی آدم نمی تونه پازل را کامل کنه واقعا حوصله اش سر می ره. مگه نه؟».
٧- کج خلقیها و بد اخلاقیهای او را به یک ابزار آموزشی مفید تبدیل کنید:
هنگامی که کودک با شما یا یک بچه دیگر مشکل پیدا می کند محدودیتهای او را به وضوح برایش توضیح دهید سپس او را به سمت پیدا کردن راه حل مناسب راهنمایی کنید. مثلا شما می توانید بگویید: «می دانم از اینکه خواهرت ساختمانی را که با آجرهای اسباب بازی ساخته بود خراب کرد عصبانی هستی. اما نباید او را بزنی. پس وقتی عصبانی می شوی چه کار دیگری می توانی بکنی؟».
٨- بازی «شاید…» را جدی بگیرید:
بازی «شاید…» یکی دیگر از بازی هایی است که به کودک کمک می کند احساسات گوناگون را درک کند. وقتی که در خیابان هستید و کسی را غمگین می بینید، این بازی را شروع کنید. اجازه دهید کودک، دلیل ناراحتی او را حدس بزند: «شاید او دیر به محل کار خود رسیده است»، «شاید با کسی، بحث کرده است» و …
او به این شکل، می تواند چرایی احساسات خود را هم متوجه شود. اینگونه روند حل مساله هم سریع تر اتفاق می افتد.
ادامه دارد…