
با فرزندم نکاتی را درباره روشهای افزایش هوش عاطفی کودکان به والدین و مربیان مهد کودکها توصیه میکند.
١- حل مساله را به او یاد بدهید:
ممکن است فکر کنید که این کار برای یک کودک زود است اما حتی از همین سنین هم می توان به کودک مهارتهای حل مساله را یاد داد. وقتی با کودکان دیگر اختلاف پیدا می کند، محدودیتها را برایش مشخص کنید و او را راهنمایی کنید که به راه حل مناسب دست پیدا کند.
٢- با توجه و ابراز احساسات به حرفهای او گوش بدهید:
شاید به نظرتان بیاید که کودکان متوجه نیستند و صحبت هایشان را جدی نگیرید. اما آنها هم مانند ما بزرگسالان ازین که میبینند ، با دقت به حرفهایشان گوش میدهید، احساس آرامش میکنند که مهم هستند، شما برای حال او ارزش قائلید او هم متقابلا یاد میگیرد یک شنوندهی فعال باشد.
٣- با حفظ آرامش، خودتان یک الگوی مناسب برای کودک باشید:
در زمان عصبانیت جملات و حرفهای نامناسب، تند و زننده به کار نبرید. بهتر است به جای گفتن اینکه «تو من رو دیوونه می کنی» بگویید: «وقتی این کار را می کنی من ازکار تو عصبانی میشوم»؛ در این صورت کودک شما میفهمد که مشکل به رفتار او بر می گردد نه به خود او. از انتقاد بیش از حد خودداری کنید زیرا موجب می شود که کودک اعتماد به نفس خود را از دست بدهد.
۴- به کودک خود کمک کنید تا احساسات خود را نامگذاری کند:
اگر او به خاطر اینکه نمی تواند به پارک برود احساس ناامیدی یا ناکامی میکند شما می توانید بگویید: «احساس میکنی ناراحت هستی؟».
همچنین می توانید به او کمک کنید تا بفهمد که داشتن احساسات متضاد یا متعارض پیرامون یک چیز طبیعی است. مثلا او می تواند در هفته اولی که به مهدکودک می رود هم هیجان زده باشد و هم کمی بترسد.
ادامه دارد…