
در پاییز شبها طولانیتر میشوند و فرصت خوبی است برای اینکه عادت کنیم به اینکه زودتر در منزل دور هم جمع شویم و شام بخوریم. اما همچنان کوپکان زیادی هستند که از مشکل کم خوابی رنج میبرند. کم خوابی یا دیر خوابیدن کودکان در عملکرد تحصیلی آنان به خصوص درس ریاضی و زبان تاثیر میگذارد.
با فرزندم نکات مفیدی جهت بهبود خواب کودکان را ارائه میکند :
- سعی کنید کودکتان خواب شبانه ی کاملی داشته باشد. تا آن جایی که ممکن است برای انجام تکالیف مدرسه یا آمادگی امتحان تا دیر وقت بیدارنمانند.
- تلاش کنید کودکتان هر روز در یک زمان مشخص از خواب برخیزد. مراسم ثابت و مشخصی را از دوران کودکی برای فرایند خواب کودک اجرا کنید. مثلا: بعد از شام، نور خانه را کم کنید. تلویزیون را خاموش کنید. برایش کتاب بخوانید. مسواک بزنید. ببوسیدش و با آرامش روانه تختش کنید. این مراسم در ابتدا طولانی و وقتگیر است اما پس از مدتی همه چیز روی روال میافتد و فقط لازم است اولین مرحله را شروع کنید. کودک خودش تمام مراحل را ادامه میدهد.
- اجازه ندهید کودکتان بعد از مهدکودک/مدرسه بخوابد. نگران کسل شدن کودک نباشید، این فرایند به مرور، تبدیل به عادت میشود. اگر فکر می کنید او به استراحت نیاز دارد بیش از یک چرت ۴۰ دقیقهای نباشد. برای بیدار شدنش در همان ابتدا ساعت کوک کنید.
- کودکان باید برنامه خواب منظمی داشته باشند. وقتی کودکتان به رختخواب می رود مانع انجام کارهایی مانند نوشتن، خوردن، تماشای تلویزیون یا بازی با وسایل الکترونیکی در محل خواب او بشوید.
- اتاق خواب کودک باید ساکت، تاریک و دارای تهویه مناسبی باشد. دمای اتاق را خنک نگه دارید و از رو انداز مناسب برایش استفاده کنید.
- ترتیبی بدهید کودکتان گرسنه یا بعد خوردن وعده غذایی سنگین به رختخواب نرود. اگر خیلی زود شام میخورید، یک لیوان شیر گرم همراه با عسل گزینه مناسبی قبل از رفتن به رختخواب است.
- هر شب قبل از خواب به او یادآوری کنید که چقدر دوستش دارید. بی شک هر دو خواب بهتری خواهید داشت.
با فرزندم از شما والدین عزیز میخواهد تجربیات ارزشمند خود درخوابانیدن کودک را از طریق بخش نظردهی سایت با ما به اشتراک بگذارید.