
توصیه های با فرزندم در رابطه با قوانین بازی با کودک:
- بازی هایی که حواس مختلف کودک از جمله لامسه را درگیر می کنند، تحت عنوان بازی های حسی (sensorial activities) شناخته می شوند. این بازی ها که معمولا خیلی تمیز و مرتب نیستند، باعث تقویت حواس اصلی کودک می شوند و به ایجاد یکپارچگی حسی کودک کمک می کنند. بنابراین وقتی بچه هایی را می بینیم که خیلی تمیز و مرتب هستند و طاقت هیچگونه کثیفی را ندارند، نباید خیلی خوشحال شویم. کثیف کاری رابطه مستقیم با افزایش هوش کودک دارد، تا می توانید شرایط را فراهم کنید کودک گِل بازی، خمیربازی، رنگ بازی و… انجام دهد.
- اختلال در سیستم پردازش حسی بچه ها معمولا با اختلالات خلقی و تمرکزی در کودکان همراه هست.با فرزندم به همه والدین توصیه میکند که حتما در طول هفته زمانی را برای انجام بازی در شرایط کنترل شده و به منظور بررسی شرایط خلقی و تمرکزی کودک در نظر بگیرند.
- یکی از علل لجبازی کودکان، تناقضات رفتاری والدین است. مثلا یک روزحالمان خوب است با او بازی میکنیم و وقتی حالمون بد است حوصله بازی نداریم [استاد تراشیون].
- احساس خوبی که کودک از بازی با والدین پیدا میکند، در همه ابعاد زندگی او اثر می گذارد و بسیاری از ناهنجاری های رفتاری کودکان را کم می کند یا از بین میبرد.
- کودکان زیر ۶ سال مغزشان به شدت در فشار است و بازی این فشار را هدایت می کند و جهت می دهد و جلوی تخریب آن را می گیرد. چون بازی هدایت کننده ی نیروی رشد است [استاد سلطانی].
- بچههایی که بازی میکنند، در مقابل بیماریها قویتر از کودکانی هستند که بیتحرک هستند. «عدم تحرک موجب ضعف عمومی سیستم دفاعی بدن میشود» [کتاب منِ دیگرِ ما از استاد عباسی].
- معمولا رشد جسمی کودکان به غذا بستگی دارد. رشد هوشی وحرکتی کودکان به بازی بستگی دارد. رشد عواطف کودک به محبت والدین بستگی دارد و در واقع رشد همه اینها به حال خوب مادر بستگی دارد.
- باید در بازی با کودک “همدلی” کرد. “همدلی یعنی؛ کودک شدن و از بازی لذت بردن” نگران مسخره شدن نباشید!!!
- کودکان با بازی انرژی و هیجانات متراکم شده خود را تخلیه می کنند و رابطه بین پدیده ها را کشف میکنند و این مکانیزم باعث میشود هم از نظر فیزیکی رشد کنند و هم شبکه عصبی مغزشان کامل شود.
- یکی از دلایل وابستگی، لجبازی وپرخاشگری بچه ها بیکاری است. والدین باید برای بچّه ها، کار ایجاد کنند و کار اصلی بچّه ها تا ۷ سال بازی است [استاد تراشیون].
- منشا بیماری هایی مثل بیش فعالی و اوتیسم و غیره ، ممانعت از بازی بچه ها به خاطر نظم و نظافت است که اجازه نمی دهد فشار بالای رشد آنها تخلیه شود [استاد سلطانی].
- برای کم کردن ترس کودکتان، بازی هایی را فراهم کنید که نیاز به جسارت و شجاعت در آن است. در آن بازی نقش فرد شجاع و نترس را به کودک بدهید [دکتر حبشی].